No module Published on Offcanvas position

Nieuws en Inspiratie

Inspiratiebrief

30-09-2019

Herken je dat? Je hebt iets gedaan wat uiteindelijk niet echt makkelijk of slim was.

Achteraf begrijp je van jezelf precies waar je de mist in bent gegaan. Je neemt jezelf voor om het de volgende keer anders te doen. Je weet het zeker!

Maar het leven gaat door en wat schertst je verbazing? Je doet precies hetzelfde weer verkeerd. Het is toch om je haren uit je hoofd te trekken.

Wat is dat toch? Nou, kleine troost, je bent niet de enige die zich steeds aan dezelfde steen stoot.


Met vriendelijke groet,

Edwin Dekkers


Waarom stoten we ons steeds aan dezelfde steen?

Ezel vraagt zich af waar de steen is?

Waarom maken we steeds dezelfde fout?


Wij zijn mensen en als mens houden we van onze gewoontes en routines. Dat is lekker veilig, maar het is ook iets dat we van nature doen.
Ruim 95% van de tijd is al ons handelen gebaseerd op de automatische piloot. Hiermee bespaart ons lichaam energie en tijd en is zo klaar voor het veilig overleven. In de prehistorie was dit een goede strategie, maar de vraag rijst of dit nu nog steeds goed werkt?

In veel gevallen werkt dit inderdaad nog steeds prima, maar als we bewust zijn van een noodzakelijke verandering, dan werkt dit mechanisme juist tegen ons. Het lichaam wil zuinig omgaan met energie!

Wil je iets echt veranderen dan gaat dat niet vanzelf. Je moet jezelf als het ware herprogrammeren. Het bewust iets anders doen voor een langere tijd kost veel energie. Je moet minimaal iets 20 keer bewust op een nieuwe manier doen, voordat het een automatisme gaat worden. En zelfs dan komt het nog voor dat je geest het gewoon ineens op de oude (lees:niet gewenste manier) doet.
 

Kunnen we wel veranderen dan?

Natuurlijk kunnen we veranderen! Gun jezelf de tijd en energie om iets op een andere manier te gaan doen. En blijf aardig voor jezelf als het een keer niet gaat zoals je gedacht had.
Wat kan helpen is het voor jezelf te visualiseren. Ik doe dat weleens als ik in bed lig, ik loop dan bewust in gedachten een situatie door. Werkt echt als je het vaker doet.
 

Vraag hulp!

Samen sta je sterker, Je hoeft niet alles alleen te doen. Je kunt elkaar steunen door elkaar scherp te houden. Daag elkaar uit en deel samen de leuke en minder leuke momenten.
 

Ik wil het maximale uit mezelf halen!

Loop je tegen uitdagingen aan in je leven, op je werk of studie? Je doet je best maar op de een of andere manier lukt het je niet om het maximale uit jezelf te halen.

Wil je graag veranderen en wil je graag wat ondersteuning, neem dan contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Aanmelden inspiratiebrief

Een vrouw ziet het even niet meer zitten.

Het is zo menselijk. Soms zie je het even niet meer zitten. Doe je het wel goed? Zit je wel op het juiste pad? Wat moet je nu doen? De vragen schieten door je hoofd heen en raken ook je gevoelens. Je doet zo goed je best maar toch lijkt er niet helemaal uit te komen.

Soms heb je gewoon iemand nodig die naar je luistert en je helpt om je gedachten, gevoelens en emoties met elkaar in balans te krijgen.

man trekt de haren uit zijn hoofd

Van gedachten wisselen?

Als je na het lezen van deze inspiratiebrief met vragen blijft zitten. Of misschien wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op.

 

 

Contact

Tel. 06 83648246
www.edtct.nl


Volg ons op Social Media

Algemene Informatie

Aanmelden Inspiratiebrief
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
KVK nummer: 70425574
BTW nummer: NL001672631B18


Inspiratiebrieven

Inschrijven inspiratiebrief