No module Published on Offcanvas position

Nieuws en Inspiratie

Inspiratiebrief

11-11-2019

Een van de dingen die ik leuk vind is het maken van taarten, toetjes en koekjes. Dit doe ik samen met mijn vrouw.
Als we een leuk en spannend recept tegen komen dan bewaren we dat en als een gelegenheid daar is dan zoeken we wat uit en gaan dat maken.

Verschillende ingrediënten op een bepaalde manier samenvoegen en behandelen zorgt voor een goed resultaat, terwijl er altijd iets onverwacht verkeerd kan gaan.

Als ik het zo stel dan lijkt het net op het optimaal samenstellen van en zorgen voor je team.


Met vriendelijke groet,

Edwin Dekkers


Wat is het recept voor jouw ideale team?

Amaretti's

Dit weekend hebben we Amaretti’s met citroen gemaakt. Voor wie ze niet kent, het lijkt een beetje op franse macarons, maar dit is een Italiaanse variant. Knapperig van buiten, zacht van binnen en een heerlijke subtiele geur.

Op internet en in verschillende kookboeken vind je recepten voor Amaretti’s. Ze lijken op elkaar, maar zijn toch verschillend. Soms moet je gewoon een keuze maken en beginnen. Als dan blijkt dat het recept voor jou niet werkt dan kan je gaan aanpassen.

Amandelmeel, suiker, citroenschil en eiwitten op een bepaalde manier mengen met elkaar en dan kleine koekjes opspuiten op een bakplaat. Bestuiven met poedersuiker en dan zo’n 12 uur laten rusten. Voordat je ze kort gaat bakken allemaal nog even indeuken aan de boevenkant. Na slechts 10 minuten zijn ze klaar, uit de oven meteen twee koekje aan elkaar plakken en dan nog een keer 2 uur laten drogen. Als je ze in een goede koektrommel luchtdicht bewaart heb je er nog lang plezier van.

Nu denk je wellicht, als SamenwerkingsCoach schrijf en praat je toch liever over dynamiek en mensen en teams?

Ja, maar vervang de ingrediënten eens door mensen en kwaliteiten. Het recept door communicatie, waarden en normen. De benodigde tijd door, nou ja gewoon tijd want een optimaal werkend team heb je ook niet van de ene op de andere dag. De koektrommel door aandacht voor je mensen.

En als iets niet werkt dan zal je het recept aan moeten passen. Net als bij de koekjes kan je dan lang plezier hebben van het team!

Er is echter één groot verschil in deze twee voorbeelden. De ingrediënten van het bakrecept kunnen je niet vertellen als iets niet goed gaat. De collega’s in je team wel, zodat je ook tijdens het “bakproces" kunt bijsturen.

En voor ik het vergeet, de Amaretti’s zijn heerlijk!

Aanmelden inspiratiebrief

Spreek je frustraties uit.

Met de TeamWork-Out "De Frustraties van onze Samenwerking" ga je samen met je collega's actief kijken naar de kwaliteit van de dynamiek binnen het team.

Wat gaat goed? Waar liggen onze uitdagingen? Wat heb ik nodig en wat vind ik lastig?

In deze workshop van 90 minuten maak je samen een eerste stap om meer te gaan bereiken met meer plezier.

Druppel

We doen het altijd al zo!
Er zal toch niets veranderen!

Verschuil jij je ook wel eens achter anderen?

ëén druppel is genoeg om iets te veranderen!

Ben jij de druppel?

Ben jij de druppel

Contact

Tel. 06 83648246
www.edtct.nl


Volg ons op Social Media

Algemene Informatie

Aanmelden Inspiratiebrief
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring
KVK nummer: 70425574
BTW nummer: NL001672631B18


Inspiratiebrieven

Inschrijven inspiratiebrief